Bekijk profielpagina

De Circulaire #109: de update-editie 🚨

Revue
 
Hallo! Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb verteld wat ik aan het doen ben. Vandaar dus (en o
 
9 maart · Editie #109 · Bekijk online
De Circulaire
Hallo! Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb verteld wat ik aan het doen ben. Vandaar dus (en omdat ik vrij laat was met het schrijven van deze editie) krijgt u: wat ik aan het doen ben.
Maar ook: mijn favoriete Amerikaanse sitcom (waarvan ik het laatste seizoen niet zo goed vond), iets over het coronavirus (maar dan met porno) en een chinchilla (die niks wil eten).
Veel plezier met deze Circulaire!

Wat Hay Kranen zoal doet de laatste tijd
Wat ik allemaal aan het doen ben en ga doen de komende tijd:
  • Op vrijdag 20 maart heropent Felix Meritis in Amsterdam de deuren met een avond en nacht over artificial intelligence. Voor die avond heb ik samen met technologieplatform SETUP en maker Casper de Jong een faceswap-installatie gemaakt. Je kunt met die installatie je excuses aanbieden, ook als je daar niet zoveel zin in hebt. Je kunt dat namelijk doen met het gezicht van iemand die daar veel meer ervaring mee heeft, zoals Mark Zuckerberg of Kim Kardashian. Er zijn nog tickets!
  • Ontwerper Brigitte Jansen deed het afgelopen halfjaar onderzoek naar het digitaal beleven van kunst voor Museum Boijmans van Beuningen. Samen met haar ontwikkelde ik een webapp waarmee je op een andere manier naar kunst kan kijken. Op donderdag 12 maart gaan we die presenteren bij een workshop in Rotterdam, en iets later gaat de webapp ook online voor eenieder.
  • Op zaterdag 14 maart sta ik op de IJ-hallen in Amsterdam (een vlooienmarkt) met mijn oude rommel. Nee, niks digitaals en met AI enzo. Gewoon oude troep die u kunt kopen. De chef kattengifjes is er ook! Entree is €5.
  • Op donderdag 26 maart ben ik bij de Drupal Tech Talk in Rotterdam om het te hebben over hoe tracking cookies het internet kapot maken (zie ook De Circulaire #106). U kunt zich nog gratis aanmelden.
Mediadieet
Wat ik de afgelopen weken keek en luisterde.
  • 🏚Arrested Development (seizoen 5). De beste Amerikaanse sitcom die ik ken. De oorspronkelijk drie seizoenen liepen van 2003 tot 2006. In 2013 werd het weer opgepikt door Netflix. Dat vierde seizoen werd lauwtjes ontvangen doordat de formule heel anders was. Dat vond ik eigenlijk wel leuk. Dit nieuwe seizoen gaat terug naar de vorm van de eerste drie seizoenen, maar omdat het niet dezelfde originaliteit en vernuftigheid heeft vind ik het toch wat minder goed. Maar mocht je nog nooit de eerste drie seizoen hebben gezien: doen! (★★☆☆)
  • 💸The Dream (seizoen 2). In het eerste seizoen ging deze podcast over de slinkse wereld achter multi-level marketing bedrijven. Het tweede seizoen focust op wellness-bedrijven met dubieuze claims (zoals het vagina-ei van Gwyneth Paltrow). Het is helaas allemaal een stuk prekeriger en minder journalistiek dan het eerste seizoen (wat ik in De Circulaire #96 drie sterren gaf). Uitzondering: de uitstekende vijfde aflevering over de wellness-wereld rondom zwangerschap en geboorte. (★★☆☆)
  • 👑The Crown (seizoen 1-3). De chef kattengifjes en ik zijn waarschijnlijk als laatste begonnen aan deze serie (over het Britse koningshuis, maar dat wist u al). Maar sjonge, wat is dit allemaal goed zeg. Kosten nog moeite zijn gespaard om het er accuraat en sprankelend uit te laten zien (een gemiddelde aflevering schijnt 6 miljoen euro te kosten). De acteurs zijn allemaal even goed gecast en spelen fantastisch. Hopelijk zijn er nog lezers die nog láter dan wij deze serie ontdekken. (★★★★)
De beste linkjes
Diego Maradona
Louis van Gaal
Melvin Platje
De beste kattengifjes
Lotte Belice, de sympathieke chef kattengifjes van deze nieuwsbrief, had afgelopen week wel een heel lang gifje: 5 minuten! Daarom kan ik er beter naar linken: een compilatie van een jaar videopnames van dieren die een boom bij een rivier in Pennsylvania als brug gebruiken.
Gelukkig had ze ook nog wat korte gifjes, zoals deze chinchilla die in z'n vorige leven een zeer kieskeurige diva was.
En dit gifje bewijst dat katten het werkelijk geen ene fuck interesseert of hun nieuwe favoriete poepplek van hun baasje is of van een huisgenoot.
En deze dreumes kan vast even leren hoe lastig dieren kunnen zijn.
Dat was het!
Maandag 23 maart verschijnt editie #110 van deze nieuwsbrief. Dan zijn zowel het Boijmans als het Faceswap-project klaar, dus ik ben weer op zoek naar leuke nieuwe bezigheden.
Vandaar dat ik overweeg die dag af te reizen naar de ’Vierde wetgevingsupdate’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Op het programma staan onder andere ‘de gebruikelijke updates’, 'staalkaarten’, 'tools om daadwerkelijk aan de slag te gaan’ en 'de invoeringsregeling, de invoeringswet en het invoeringsbesluit’. Klinkt als een geweldige dag om in te voeren!
Ciao!
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Hay Kranen met Revue.